2 Het pleintje tussen Keizersplein en Keizershalparking.
Stad Aalst Het pleintje tussen Keizersplein en Keizershalparking.

Werken aan pleintje tussen Keizersplein en Keizershalparking starten in herfstvakantie

De stad Aalst start in de herfstvakantie met de werken aan de doorsteek van de parking Keizershallen naar het Keizersplein en de Kapiteintjesstraat. “De stad wil die zone opfleuren. Beide steegjes zijn een toegangspoort naar het winkelhart en zullen een nieuwe, frisse en aantrekkelijke aanblik krijgen”, zegt de stad.

“De doorsteek van het Keizersplein naar de parking Keizershallen en de Kapiteintjesstraat is momenteel niet echt uitnodigend. Bovendien kunnen bezoekers die op parking Keizershallen parkeren zich moeilijk oriënteren om de weg te vinden naar het centrum”, zegt de stad.

2 Het pleintje tussen Keizersplein en Keizershalparking.
RLA Het pleintje tussen Keizersplein en Keizershalparking.

“De stad wil beide steegjes een echte onthaalfunctie geven als toegangspoort naar het shoppinghart. Ze zullen een typische Aalsterse identiteit krijgen. De stad heeft een schetsontwerp gemaakt voor de omgeving met een aantal creatieve ideeën”, aldus de stad Aalst.

In beide straatjes wordt een soort toegangspoort gecreëerd. In de Kapiteintjesstraat moeten speciale verlichtingsarmaturen dit effect oproepen, in de doorsteek aan het Trefcentrum (het voormalige onthaalcomplex Keizershallen) is deze poort reeds aanwezig, maar zal deze nog extra benadrukt worden. Om de steegjes nog meer karakter te geven, worden historische figuren opgevoerd die de bezoeker aan de hand van een humoristische kwinkslag binnenloodsen in de stad en het verhaal van de plek vertellen.

Werken tot midden december

“Een ludiek stadsplan moet bezoekers onthalen en wegwijs maken in Aalst en de belangrijkste bezienswaardigheden en plekken in de stad tonen”, luidt het. “Plantenbakken zorgen voor meer groen en aan de inkom van het Trefcentrum worden de luifels ontmanteld en voorzien van klimplanten, dit zal eruitzien als een ‘stadsjungle’. Hier kunnen passanten even ontsnappen aan de drukte en genieten van een aangename groene rustruimte te midden van de stad. Spelaanleidingen voor kinderen moeten de plek levendiger maken en passanten prikkelen.”

Een uniforme, vlakke verharding zorgt er voor dat de steeg voor iedereen vlot toegankelijk is en knipoogt naar het verleden . Steegjes werden immers vroeger altijd in kasseien aangelegd en deze aanblik willen we terugbrengen. 

De uitvoering is voorzien vanaf eind oktober tot midden december. Tijdens het herfstverlof wordt de dakplaat van de overdekte doorgang verwijderd. Deze werken worden gefaseerd zodat voetgangers en fietsers steeds kunnen passeren, beurtelings links of rechts van het Trefcentrum naargelang de werken vorderen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer