2 Hélène Goeminne aan haar kerstverlichting die aan de voordeur staat.
Joeri Seymortier Hélène Goeminne aan haar kerstverlichting die aan de voordeur staat.

“Haal je kerstverlichting weer boven en maak lege straten gezelliger!”: Hélène lanceert opvallende oproep in coronatijden

Hélène Goeminne (42) uit Aalter lanceert op sociale media een opvallende oproep: “Haal je kerstverlichting weer boven en maak de lege straten zo wat gezelliger!”

De straten in Vlaanderen liggen er ’s avonds door de coronamaatregelen maar stil en verlaten bij. Hélène Goeminne uit de Brugstraat in Aalter heeft alvast haar kerstverlichting weer van zolder gehaald, en maakt het aan haar voordeur opnieuw gezellig. “Mocht iedereen nu wat kerstverlichting buiten hangen, zou het toch gezelliger worden in onze straten”, zegt Hélène. “Als je dan door het venster kijkt, en je ziet overal lichtjes, wordt het toch een klein beetje warmer en leuker. Ik heb mijn kerstlichtjes aan de voordeur bewust in een groot hart gehangen. Om te tonen dat we in deze moeilijke tijden zorg moeten dragen voor mekaar. Hou het gezond, maar maak het wel zo gezellig mogelijk. En dat kan met wat extra kerstverlichting.”

2 Kerstverlichting in een hart: samen tegen corona.
Joeri Seymortier Kerstverlichting in een hart: samen tegen corona.

Lees meer