Kinderen in de ban van games.
zefa Kinderen in de ban van games.

Bib Aalter leent binnenkort ook computerspelletjes uit

Vanaf september zal je in de bibliotheek van Aalter ook computerspelletjes kunnen ontlenen.

Naast boeken, strips, cd’s en dvd’s biedt de bib binnenkort ook computergames aan. “De startcollectie zal bestaan uit een vijftigtal games voor Playstation 4 en Nintendo Switch”, zegt schepen Herlinde Trenson (CD&V). “De collectie richt zich vooral op kinderen van 6 tot 14 jaar. De collectie bevat een aantal populaire games zoals Mario en Lego, aangevuld met iets minder bekende, originele en mooi gemaakte games. De volgende jaren wordt de collectie aangevuld met een aanbod voor volwassenen.”

De games krijgen een plaats in de hoofdbibliotheek in Aalter-centrum en kunnen, net als boeken, geleend worden voor drie weken. De uitleentermijn verlengen is mogelijk. Bij te laat indienen wordt een boete van 0,15 euro per dag per game gevraagd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer