De regio rond Aalter werd zwaar getroffen.
Fluvius De regio rond Aalter werd zwaar getroffen.

Duizenden gezinnen in regio Aalter uur zonder stroom, ook verkeerslichten werken niet

De regio Aalter is zaterdagnamiddag getroffen door een zware stroompanne. Rond 17.22 uur viel de stroom uit bij meer dan 4.000 gezinnen. Een tiental minuten later was voor een deel van de regio het probleem opgelost. Maar Aalter, Knesselare, Poeke, Kleit, Lotenhulle en Bellem zaten nog zonder stroom. Ook de verschillende verkeerslichten vielen uit op de E34 en N44. Het probleem was ontstaan bij Elia. Er zouden in drie hoogspanningscabines problemen zijn. “Na een controle ter plaatse van het systeem, kunnen we van op afstand alles weer opstarten”, klonk het bij distributienetbeheerder Fluvius. Rond 18.30 uur was het probleem opgelost. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maxime Vander Elst

    Bij ons in Aalter-Centrum heeft het zeker niet lang geduurd, hoop en al misschien 20 min. Proficiat voor de vlugge interventie van onze stroomleverancier.

  • Dimitri Vergison

    Zelfs tot in Sint-Jan Wingene gemerkt, al was het na 10-tal minuten terug opgelost

Lees meer