In de Bellemstraat kan nu niet meer op straat geparkeerd worden.
Joeri Seymortier In de Bellemstraat kan nu niet meer op straat geparkeerd worden.

Fietssuggestiestroken in vernieuwde Bellemstraat: gedaan met parkeren op rijweg

Er zijn fietssuggestiestroken geschilderd op het vernieuwde stuk Bellemstraat, dichtst bij het centrum van Aalter.

De weg in de Bellemstraat in Aalter is al een tijdje vernieuwd. Er zijn enkele parkeerplaatsen voorzien, maar de voorbije maanden parkeerden heel wat mensen hun wagen gewoon op de rijweg. Nu zijn er fietssuggestiestroken geschilderd, zodat parkeren op de rijweg niet meer kan. Wie op de fietsstrook staat, riskeert een fikse boete. “Dit werd tijd”, klinkt het in de buurt. “De Bellemstraat is hier nu wel eenrichtingsverkeer, maar doordat iedereen zomaar op straat parkeerde, bleef het hier gevaarlijk fietsen. Hopelijk hebben de bestuurders nu wat meer stijl en wordt er geparkeerd op de plaatsen die daarvoor voorzien zijn.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bert Delaere

    De lijnen zijn geen fietssuggestiestroken, maar duiden de rand van de rijweg aan. Fietssuggestiestroken zijn ook meestal in een ander kleur en daar mag je wel op parkeren. Is zelfs geen officieel fietspad, want dan moest het een stippellijn zijn... . Het geeft onze vrienden wel de ideale gelegenheid om artikel 10 te pas en te onpas te gebruiken. Je mag niet opeens een bruusk manoeuvre doen en bij het kruisen van een wagen kan je gewoon niet anders dan een volle lijn overschrijden...

Lees meer