Huidig consul Patrick van Nevel (links) kwam de gedenksteen bekijken in het gemeentehuis van Aalter.
Joeri Seymortier Huidig consul Patrick van Nevel (links) kwam de gedenksteen bekijken in het gemeentehuis van Aalter.

Gedenkplaat ereconsul Edward Coryn krijgt nieuwe stek in Lotenhulle

De gedenkplaat van ereconsul Edward Coryn krijgt binnenkort een nieuwe plaats in het dorp van Lotenhulle.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Lotenhullenaar Edward Coryn de allereerste ereconsul werd in het Amerikaanse consul. In het begin van de jaren zeventig kreeg hij een gedenkplaat, aan de muur van de jongensschool. Nu dat gebouw afgebroken wordt en plaats moet maken voor een sociaal woonproject, ligt de gedenksteen in het gemeentemagazijn van Aalter. Huidig ereconsul Patrick van Nevel, die afkomstig is uit Vinkt bij Deinze, kwam de gedenksteen in Aalter bezoeken.

“In oktober is er in Molin een grote viering voor de honderdste verjaardag van het ereconsulaat”, zegt minister Pieter De Crem. “Ereconsul Patrick van Nevel wil de gedenksteen daar laten zien, en kwam hier wat foto’s nemen. Hij is afkomstig uit Vinkt en kent Aalter dus goed. Het is de bedoeling om de gedenksteen zo snel als mogelijk een nieuwe plaats te geven in Lotenhulle.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer