Loods met cabrio, machines en collectie miniatuurtreinen volledig verwoest door brand

In de Wageweg in Aalter heeft zaterdagmiddag een zware brand een loods met drie garages volledig vernield. De brandweer was snel ter plekke, maar stond machteloos tegen het vuur. “Een Audi cabrio, machines en de collectie miniatuurtreinen zijn vernield”, zegt bewoonster Isabelle Deryckere. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Buurtbewoners merkten rond 15.10 uur de brand op in de Wageweg en verwittigden de brandweer. De rookpluim was van kilometers ver te zien. Tien minuten later waren ze al ter plekke,  maar het was al snel duidelijk dat er weinig kon gedaan worden. “Het was een hevige en complexe brand", zegt brandweerluitenant Michel Dauwe. “In de loods stonden gasflessen en er was ook stookolie aanwezig. Daarnaast was het gebouw instabiel en moeilijk toegankelijk.” De brandweer kon het vuur beperken tot de loods, maar alles in het gebouw is vernield. “De loods zal gesloopt moeten worden”, zegt de luitenant. 

2 De loods brandde volledig uit.
Jeffrey Dujardin De loods brandde volledig uit.

Tweede keer

Voor de bewoners is het de tweede maal dat de loods achter hun huis vernield wordt door een brand. Zij waren op het moment van de brand aan de kust. “25 jaar geleden brandde de loods ook al eens af”, zegt Isabelle Deryckere. “Toen hebben we ze volledig opnieuw moeten opbouwen. Mijn auto, een Audi cabrio, stond in de garage, ook de werkplaats van mijn man is volledig vernield. Die zat stampvol machines. En boven stond zijn collectie miniatuurtreinen van Marklin. Een geluk dat niemand gewond raakte en ons huis gevrijwaard bleef.”

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. “Misschien komt het door de zonnepanelen op het dak?”, vraagt Isabelle zich af. 

2 De rookpluim was kilometers ver te zien.
Jeffrey Dujardin De rookpluim was kilometers ver te zien.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer