De N44 werd in de richting van Maldegem afgesloten door het ongeval.
Jeffrey Dujardin De N44 werd in de richting van Maldegem afgesloten door het ongeval.

Vrouw wordt onwel achter het stuur, echtgenoot overleeft klap niet

In het Oost-Vlaamse Aalter is gisterenmiddag op de N44 richting Maldegem een dodelijk ongeval gebeurd. Een 89-jarige man uit Sint-Genesius-Rode kwam daarbij om het leven. Zijn 82-jarige echtgenote was onwel geworden achter het stuur.

De personenwagen met het getrouwde bejaarde paar begon rond 17 uur te zwalpen. Het voertuig belandde eerst tegen de middenberm, waarna het koppel tegen een ander voertuig dat in dezelfde richting reed, botste. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een boom rechts van de weg.

Passanten en de hulpdiensten hebben de 89-jarige man nog proberen reanimeren, maar alle hulp kon niet meer baten. De 82-jarige vrouw raakte lichtgewond en was in shock. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De bestuurster van het aangereden voertuig, een 27-jarige vrouw uit Aalter, werd eveneens lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De N44 werd in de richting van Maldegem volledig afgesloten. Het parket van Oost-Vlaanderen stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken. “De wagen is in beslag genomen voor verder onderzoek”, zegt het parket. “We hebben ook een bloedproef afgenomen bij de bestuurster en zullen haar onderwerpen aan een rijgeschiktheidstest.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer