Hobbybrouwers van brouwerij Den Druppel Paul Schraepen, Stijn Vaes en Stein Wuestenberghs.
Foto Mertens Hobbybrouwers van brouwerij Den Druppel Paul Schraepen, Stijn Vaes en Stein Wuestenberghs.

Hobbybrouwers Den Druppel lanceren 'Druppel Hop'

Aarschot wordt stilaan opnieuw een echte bierstad. Na de zeven bieren van brouwerij Wolf en de drie bieren van de Aarschotse stadsbrouwerij, pakken de hobbybrouwers van brouwerij Den Druppel uit met hun 'Druppel Hop'. Eerder werd het bier al verkozen tot het 'Beste hobbybier van de Lage Landen'.

In de nazomer van 2013 begonnen drie vrienden hun eerste brouwsels te maken. "We zijn begonnen als degustatieclubje, maar al vlug wilden we ook zelf bier brouwen", zeggen Paul Schraepen, Stijn Vaes en Stein Wuestenberghs. "We brouwen niet alleen het bier. We bouwden ook oude frigo's om tot vergistingskasten, we staken zelf monitorsystemen in elkaar en uit onderdelen van oude computers bouwden we magneetroerders."


In totaal passeerden 33 brouwsels de revue. "Nadat we een selectie van zeven bieren aan een testpubliek hadden voorgelegd, kwamen we bij het juiste recept", aldus de hobbybrouwers. Hun inzending voor de wedstrijd Brouwland Biercompetitie was klaar. "Op korte tijd moest een naam voor ons bier gekozen worden en een etiket voor de flesjes ontworpen worden", zeggen ze. "Druppel Hop werd geboren. Ons bier werd verkozen tot beste hobbybier van de lage landen. We kregen de titel beste hobbybrouwers. Als prijs werd ons bier tijdens de eindejaarsperiode verkocht in Delhaize en werd er 500 liter in een ambachtelijke brouwerij gebrouwen."

Nog bieren

De drie zijn van plan om nog meer bieren te brouwen. Daarom werd deze week het bier officieel gelanceerd. "We hebben ook T-shirts en bierglazen laten maken. In de toekomst willen we nog een versie met minder alcohol op de markt brengen. Het bier is lekker, maar je kan geen hele avond bieren met een alcoholpercentage van 10,5 procent drinken." Meer info: www.brouwerij-dendruppel.com (GMA)

Lees meer