Oppositie vraagt update stratenplan

De stratenplannen van de gemeente Aartselaar zijn niet langer actueel. Oppositiepartij NAP vraagt een update, maar dat is volgens schepen van Communicatie Bart Lambrecht (N-VA) niet zo evident.


"Door de concurrentie van het internet en de verschillende gps-leveranciers wordt zelden nog naar de gemeentelijke website gesurft om een straat op te zoeken. Het gevolg van deze technologische evoluties is echter ook dat er tegenwoordig geen firma's meer blijken te zijn die nog stratenplannen maken. De digitale evolutie heeft dat soort firma's blijkbaar overbodig gemaakt. Daardoor hebben we momenteel ook geen papieren straatplannen meer ter beschikking", zegt Lambrecht.


Op de gemeentelijke website wordt gewerkt met de integratie van Google Maps. Wie op zoek gaat naar bedrijven of wijkspeeltuintjes, kan een kaart vinden waarop al die locaties staan aangeduid. Alleen is het plan van Google Maps evenmin actueel. "We stellen vast dat de drie recentste straten van Aartselaar daar nog niet op verschenen zijn. We gaan dat doorgeven aan onze dienst Grondgebiedzaken, zodat Google Maps en de GPS-leveranciers dat kunnen aanpassen", aldus Lambrecht. (BCOR)

Lees meer