4 De planten werden ter plaatse vernietigd.
Koen Baten De planten werden ter plaatse vernietigd.

1.800 cannabisplanten vernietigd bij ontmanteling van twee plantages op enkele uren tijd

De civiele bescherming en de Aalsterse politie hebben in de Alfred Nichelsstraat en de Binnenstraat in Aalst samen 1.800 cannabisplanten vernietigd, nadat er twee plantages werden ontdekt. In de Alfred Nichelsstraat werden 800 planten aangetroffen in een oud café vlakbij de Cimorné, in de Binnenstraat ging het om ongeveer 1.000 planten in een woning. “Het is een goede zaak dat we de planten hebben aangetroffen en ze vernietigd hebben", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). 

De plantage in de Alfred Nichelsstraat werd gisteren al ontdekt na een inval van de politie. “We waren de zaak al een tijdje op het spoor en voerden al lang een onderzoek", laat D’Haese weten. “Bij de inval hebben we twee personen kunnen arresteren, die later vermoedelijk nog voorgeleid zullen worden.” De plantage werd vrijdag ontmanteld door de civiele bescherming en alle planten werden vernietigd, waarna de verzegeling van het pand volgde. In het leegstaande café zouden zich ook andere criminele praktijken hebben afgespeeld. 

4 De planten werden uit de woning gehaald en meteen vernietigd.
Koen Baten De planten werden uit de woning gehaald en meteen vernietigd.

Per toeval

De taak van de civiele bescherming zat er in Aalst echter nog niet op. Ze moesten hun actieterrein immers verplaatsen naar de Binnenstraat, waar een hele woning professioneel was opgebouwd tot een cannabisplantage. Hier werden nog eens 1.000 planten gevonden. De plantage werd hier per toeval ontdekt. “De politie stond hier vrijdagochtend rond 10 uur aan de deur. Toen de eigenaar aankwam, hebben ze hem meteen opgepakt", zegt een buurtbewoner. “Of beide zaken iets met elkaar te maken hebben, moet nog blijken. Dat is tot dusver nog niet duidelijk”, aldus burgemeester D’Haese.

De buren hebben nooit iets opgemerkt aan de woning, maar schrikken er niet van dat er een plantage werd gevonden. “Af en toe merkten we hier wel wat verdachte zaken op, maar we hadden nooit gedacht dat er een volledige cannabisplantage zou worden gevonden", klinkt het. 

4 In de Alfred Nichelsstraat werden 800 planten aangetroffen.
Koen Baten In de Alfred Nichelsstraat werden 800 planten aangetroffen.

Buren opgelucht

De buren in de Alfred Nichelsstraat reageren wel opgelucht. Zij hadden al langer in de gaten dat er iets niet deugde en zijn blij dat ze nu weer rustig kunnen slapen. “Overdag was hier bijna geen beweging, maar ‘s nachts stopte er regelmatig een auto om verschillende zaken in te laden en vervolgens snel weer te vertrekken”, klinkt het. “Volgens ons zitten ze hier intussen al een jaar, maar we hebben nooit iets opgemerkt of geroken, dus het moet zeer professioneel geweest zijn", klinkt het. 

4 De planten werden allemaal uit de woning gehaald.
Koen Baten De planten werden allemaal uit de woning gehaald.

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese is zeer tevreden met de ontdekking. “Het gaat hier om een aanzienlijke hoeveelheid planten, die gelukkig nu allemaal zijn vernietigd. Het is een mooie opkuis voor de stad. We zullen er zeker blijven op werken en verder onderzoek blijven doen om deze illegale praktijken te stoppen”, aldus de burgemeester. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hannes Meirlaen

    Deze plantages duiken her en der op in Vlaanderen. Nu nog wachten op de ontmanteling van deze in Waregem.

Lees meer