Geert De Rycke

Blauwalgen aangetroffen in Dender te Erembodegem

Het stadsbestuur van Aalst laat weten dat er aan de brug over de E40 te Erembodegem blauwalgen zijn gevonden in de Dender. Deze algen zijn giftig en schadelijk voor mens en dier. Ze kunnen heel wat irritatie veroorzaken en maag- en darmklachten. 

Door het aantreffen van de blauwalgen is het verboden om  te vissen of enige watersport uit te voeren. Ook kajakken is niet meer toegelaten op het water. Daarnaast is er ook een captatieverbod uitgevaardigd voor Denderwater. Enkel in de bouw mag men het water nog gebruiken om beton af te koelen. Pleziervaarten blijven wel nog toegelaten op de Dender. 

De stad volgt de situatie verder op. Hoe lang de blauwalgen er nog aanwezig zullen zijn is niet duidelijk. Er zullen regelmatig stalen genomen worden om de waterkwaliteit te controleren. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer