2
Baert Marc

Dader van verkeersagressie krijgt 6 maanden cel en geldboete: slachtoffer reageert opgelucht

De rechtbank van eerste aanleg heeft een man veroordeeld tot zes maanden celstraf, een geldboete van 800 euro en een schadevergoeding van 5.835 euro. De man sloeg voormalig kinesist André De Wilde brutaal in elkaar voor zijn woning in de Kerkstraat.

De feiten dateren van 3 december 2017. Andre De Wilde kwam die avond rond 22.15 uur thuis en merkte dat zijn garagepoort niet automatisch opende. Hij parkeerde zijn wagen aan de kant van de weg om de poort manueel te openen. Dat was niet naar de zin van P.M. uit Affligem die achter de auto van De Wilde stond te wachten. De man stapte uit en het kwam tot een bitsige discussie. De Wilde kreeg enkele rake klappen en ging tegen de grond. Zijn hemd, jas, bril en trui raakten beschadigd. Buren kwamen tussenbeide om de gemoederen te bedaren. Nadien ging P.M. er vandoor. De Wilde was door het voorval een maand arbeidsongeschikt.

Beklaagde P.M. had een maand eerder ook al een pak slaag uitgedeeld tijdens een geval van verkeersagressie in Asse. Toen liep het slachtoffer een gekneusd kaakbeen op.

Het openbaar ministerie wilde een gevangenisstraf van 8 maanden, eventueel gekoppeld aan probatie-uitstel. De rechter besliste uiteindelijk om P.M. te veroordelen tot een gevangenisstraf van 6 maanden en een geldboete van 800 euro. De man draait ook op voor de gerechtskosten en moet nog eens 200 euro betalen aan het Bijzonder Fonds voor hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden. Hij moet aan André De Wilde ook een schadevergoeding van 5.825 euro.

Slachtoffer Andre De Wilde is tevreden met het vonnis. “Het is vooral goed dat dit soort agressie niet ongestraft blijft”, zegt hij. “Wat de dader bezielde, weet ik nog altijd niet. Ik ben intussen bekomen van de hele zaak, maar het blijft toch straf dat iemand zonder reden zo agressief uit de hoek kan komen.”

2 Kinesist André De Wilde voor zijn garagepoort waar hij werd aangevallen.
Mozkito Kinesist André De Wilde voor zijn garagepoort waar hij werd aangevallen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer