Frederik Van Genechten - ThinkSmart.be

Dodentocht trekt door Merchtem: extra verkeersmaatregelen in centrum

Zaterdagnacht trekt de Dodentocht door Merchtem en gelden er speciale verkeersmaatregelen in het centrum.

De deelnemers aan de Dodentocht worden vanaf 1 uur zaterdagnacht in Merchtem verwacht. In de Burchtlaan en in het gedeelte van de Gasthuisstraat wordt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur ingevoerd. De Sint Janstraat (tussen de Galgestraat en de Eyckstraat) en Dendermondestraat worden volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. De bewoners kunnen wel hun woning bereiken.

In de Holstraat en de Eyckstraat wordt alleen plaatselijk verkeer toegelaten.

Het verkeer vanuit Londerzeel moet een omleiding volgen via de Gasthuisstraat, de Kattestraat en de August De Boeckstraat. Wie vanuit de Klei in Opwijk komt, moet omrijden via het centrum van Merchtem.

Op de parking in de Dendermondestraat geldt vanaf 8 augustus (om 6 uur) een parkeerverbod. Dat parkeerverbod wordt ook uitgebreid naar de parking van de sporthal maar pas vanaf 9 augustus om 6 uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer