Het Spaans Hof is een van de verdwenen cafés. In 2005 werd het gebouw afgebroken om er het huidige café Thursdays te bouwen.
Opwijks Archief Het Spaans Hof is een van de verdwenen cafés. In 2005 werd het gebouw afgebroken om er het huidige café Thursdays te bouwen.

Gezocht: straffe verhalen en foto’s van Opwijkse cafés

Het Opwijks Gemeentearchief is op zoek naar straffe verhalen en oude foto’s van het Opwijkse caféleven.

De zoektocht is de voorbereiding op Erfgoeddag 2020 dat ‘nacht’ als thema heeft. De initiatiefnemers willen te weten komen welke cafeetjes vroeger echte trekpleisters waren. Wat is er intussen gebeurd met de verdwenen cafés? Waar was de jeugd welkom of waar werd duchtig gekaart?

Naast foto’s en verhalen zijn ook gebruiksvoorwerpen, tekeningen en andere documenten welkom. Wie nuttige info heeft kan een mail sturen naar archief@opwijk.be. Het gemeentelijk archief bevindt zich in De Loods, Doortstraat 2 in Opwijk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer