Geert De Rycke

Je kat sturen als bijzitter? Dat is dan minstens 250 euro boete

Wie zondag denkt ongestraft niet aanwezig te kunnen als bijzitter of voorzitter is eraan voor de moeite. Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat het alle personen die geen wettige reden om afwezig te zijn of te laat komen opdagen strafrechtelijk zal vervolgen. De minimumboete bedraagt 250 euro.

Het parket zal de ongewettigde afwezigen in eerste instantie een minnelijke schikking van 250 euro aanbieden. Wie daar niet op ingaat zal gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank. Boetes lopen dan op van minstens 400 euro tot maximaal 1.200 euro.

En het zijn geen loze woorden van het parket. Na de verkiezingen van oktober vorig jaar dienden 389 personen een minnelijke schikking te betalen terwijl 108 anderen een dagvaarding voor de correctionele rechtbank kreeg. Momenteel zijn er al 97 van hen veroordeeld. Een persoon kreeg de gunst van opschorting. Een recidivist kreeg een boete van 800 euro. De rest kreeg een boete van 600 euro, soms met gedeeltelijk uitstel. Zeven anderen werden vrijgesproken wegens twijfel. De komende weken zullen de laatste vonnissen van de reeks geveld worden. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Van Laethem

    Dat die onnozelaars zelf hun stemmen gaan tellen. Wij zouden moeten bijzitten en zij worden er dik voor betaald. Voor die 45 euro ga ik geen ganse dag tellen

Lees meer