Het knotteam aan het werk.
Gemeente Affligem Het knotteam aan het werk.

Knotteam komt gratis bomen snoeien (in ruil voor brandhout)

Wie wilgen, elsen, eiken, essen of populieren in de tuin heeft, kan die voortaan laten snoeien door vrijwilligers van het knotteam Pajottenland & Zennevallei. 

Mensen die zelf geen tijd hebben om in de bomen te klimmen en ze te snoeien, kunnen beroep doen op het knotteam. Het gaat om een groep van geoefende knotters van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei die de bomen komt snoeien en in ruil het brandhout meeneemt. Het snoeihout wordt op een hoop verzameld en de eigenaar zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan. 

Knotbomen vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven.

Alle info op www.pajot-zenne.be/knotteam of telefonisch op het nummer 02/452.60.45.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer