Baert Marc

Man vervolgd voor geweld tegen baby

Een dertiger uit Affligem riskeert 18 maanden cel voor slagen en verwondingen tegen zijn dochtertje. Het meisje was amper drie maanden oud toen hij haar hardhandig behandeld zou hebben.

In de zomer van 2017 werd het meisje geboren. Na enkele maanden werd bij een controle een lichte bloeding achter het oog vastgesteld. Ook had ze blauwe plekken, wat wees op de mogelijkheid dat er sprake was van het shakenbabysyndroom. “Mogelijk mishandeld”, concludeerde de dokter en een onderzoek werd ingesteld. De moeder verklaarde meteen dat haar man de dader moest zijn. “Ik heb hem er meermaals op attent gemaakt dat hij haar niet zo hardhandig moest aanpakken”, zei ze tegen de politie, “’dat is de Turkse manier van opvoeden’, repliceerde hij dan.” Nadat de verwondingen aan het licht kwamen, vroeg ze meteen de scheiding aan die in mei van vorig jaar uiteindelijk ook werd uitgesproken. Op de verjaardag van hun dochtertje stond haar ex in het holst van de nacht aan haar deur met de autoradio op het hoogste volume. Daarom werd hij ook vervolgd voor belaging.

Onhandig

De verdediging betwist dat er kwaad opzet in het spel was. “Hij wist niet goed hoe om te gaan met een huilende baby en heeft daarom onhandig gereageerd. Hij is echter altijd even bezorgd geweest als de mama. Hij ziet zijn dochtertje doodgraag. Hij heeft haar nooit met opzet verwond, eerder uit onwetendheid”, aldus zijn advocate. Uitspraak op 20 juni. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer