Illustratiebeeld wegenwerken
rv Illustratiebeeld wegenwerken

Werken aan wegdek zorgen vanaf maandag voor verkeershinder in verschillende straten

In verschillende straten in Denderleeuw gebeuren er vanaf maandag 19 augustus herstellingswerken aan het wegdek. 

De werken worden door dezelfde aannemer uitgevoerd en hebben een impact op elkaar. Maandag starten de werken voor de heraanleg van het kruispunt Noordstraat/Kruisstraat. De volledige zone, vanaf Kruisstraat tot Noordstraat nummer 4, zal worden vernieuwd. Er komt een nieuw wegdek en nieuwe plantvakken en voetpaden. Enkel de Noordstraat wordt tijdens de werken afgesloten. Omrijden gebeurt via de Rodestraat. De woningen binnen de werfzone zullen niet bereikbaar zijn met de wagen. Fietsers en voetgangers zullen beperkte doorgang hebben. De werken eindigen ten laatste op 16 september.

Ook in de Schoolstraat en in de Koopwarenstraat zijn er in de week van 19 augustus asfalteringswerken gepland, maar die worden normaal al op vrijdag 23 augustus afgerond. In de Schoolstraat wordt er na de vernieuwing van de voetpaden een nieuwe toplaag in asfalt aangebracht. De straat wordt tijdens de werken afgesloten voor plaatselijk en doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel op elk moment de woningen bereiken. Parkeren kan in de omliggende straten.

In de Koopwarenstraat, het deel tussen de brug en de Guido Gezellestraat, worden het wegdek en de straatgoten vernieuwd. De aannemer zal eerst de oude straatgoten uitbreken. Daarna freest hij het bestaande wegdek af en brengt hij een nieuwe toplaag in asfalt aan. Als laatste zullen de fietssuggestiestroken en andere belijning worden aangebracht. De straat zal tijdens de werken onbereikbaar zijn. Het verkeer wordt omgeleid.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wouter deparmentier

    De ringlaan kan evengoed in pakweg Albanië liggen. Al jaren verwaarloosd door ons geliefde gemeentebestuur.

  • Dirk Van der Weeën

    En wanneer komt de beste straat van de gemeente namelijk de Moreelstraat aan bod???

Lees meer