TV Limburg kon de beschadigde wagens filmen.
TV Limburg TV Limburg kon de beschadigde wagens filmen.

25 maanden cel met uitstel voor parkingvandaal

Een 23-jarige man uit Aarschot is veroordeeld tot 25 maanden cel met uitstel voor verschillende diefstallen. In augustus 2018 pleegde hij acht diefstallen en dertien pogingen in een ondergrondse parking in Hasselt.

Een eerste keer beschadigde hij zes wagens, waarvan hij er twee kon openbreken. De dader gebruikte zware stenen en maakte vooral elektronica buit. Een tweede keer was de ravage nog groter. Toen brak hij in negen wagens in de parking in de Capucienenstraat in en beschadigde hij nog vier andere. De schade bij de slachtoffers loopt op tot meer dan dertigduizend euro.

Van de onderzoeksrechter kreeg de twintiger een kans om iets te doen aan zijn drugs- en alcoholverslaving waar hij al sinds zijn twaalfde mee kampte, maar op tweede kerstdag sloeg hij weer toe en pleegde hij gelijkaardige feiten. Sindsdien zat hij in de cel. De celstraf werd dan ook met uitstel uitgesproken voor het gedeelte dat de voorlopige hechtenis overschrijdt.  Naar eigen zeggen is hij nu tot inzicht gekomen en zal hij zich laten opnemen. Dat lijkt ook nodig, want door de drugs krijgt hij woedeaanvallen, die geleid hebben tot de diefstallen. Aan de slachtoffers dient hij meer dan 39.000 euro aan schadevergoedingen te betalen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer