2 Ine Tiolants met de gitaar waar het allemaal mee begon, de gitaar van Peter Van Laet
Karolien Coenen Ine Tiolants met de gitaar waar het allemaal mee begon, de gitaar van Peter Van Laet

Alkense Ine Tiolants (22) in finale MNM Rising Star

“Ik wist zelfs niet dat ik ingeschreven was”

Deze ochtend werden tijdens ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op radiozender MNM de 3 finalisten van de talentenwedstrijd ‘MNM Rising Star’ bekendgemaakt. Vorig jaar werd de eerste editie van deze zoektocht naar “hét strafste muzikale talent in Vlaanderen” gewonnen door de toen 20-jarige Olivia Trappeniers uit Deurne. Eén van de 3 kanshebbers om in de voetsporen van OT te treden is de 22-jarige Ine Tiolants uit Alken.

 Ine wist de vakjury te overtuigen met haar aangrijpende versie van ‘A Million Dreams’ van P!nk. Ine, die in het verleden reeds te gast was bij radiozenders als Q-music, MNM, Joe en Studio Brussel om haar eigenzinnige covers te brengen, en onlangs ook op eigen kracht een eerste single ‘The Odds’ uitbracht, werd vorige week door haar moeder met een smoesje naar MNM gelokt, want ze had zelf geen idee dat ze ingeschreven was voor ‘MNM Rising Star’.

Mama

“Ik ben héél blij dat ik het tot in de finale geschopt heb”, aldus Ine Tiolants. “Ik werd ingeschreven voor ‘MNM Rising Star’ door Greet, een vriendin van mijn mama. Greet wist dat ik mezelf niet zou inschrijven, omdat ik niet zo ben voor ‘wedstrijden’. Ik hou niet echt van competitie en doe eigenlijk liefst gewoon rustig mijn ding. Vorige week vroeg mama plots of ik samen met haar en Greet wou gaan shoppen in Brussel. Voorafgaand zouden we eerst een rondleiding op de VRT krijgen. Ik mee natuurlijk en voor ik het wist duwden ze me de studio van MNM binnen, waar alles klaar stond. Ze hebben dat goed gespeeld moet ik zeggen (lacht). Het zou natuurlijk fantastisch zijn om deze wedstrijd te kunnen winnen, maar ook als ik niet tot ‘MNM Rising Star’ wordt verkozen, blijf ik zingen, muziek maken en nummers schrijven, want dat is gewoon mijn leven”, zo besluit Ine.

Debuutsingle

Ine’s repertoire bestond tot voor kort uit eigenzinnige covers van songs van haar muzikale helden Johnny Cash en Bruce Springsteen, en nummers van onder andere Imagine Dragons, Sinéad O’ Connor, Bastille en Mumford & Sons. Maar vandaag acht INE dat de tijd rijp is om uit te pakken met eigen repertoire en wil ze een nieuw muzikaal hoofdstuk aanvatten. Haar debuutsingle ‘The Odds’ is meteen een blauwdruk van wat we van INE mogen verwachten: Een kwaliteitsvolle, internationaal klinkende song, waarin de unieke, onderscheidende stem van INE je tot in het diepst van je vezels raakt.

2 Ine Tiolants
RV Ine Tiolants

Oscar & The Wolf

Enkele ronkende namen uit de muziekwereld geloven rotsvast in het talent van INE en werkten dan ook graag mee aan ’The Odds’. Zo kroop songwriter-producer Jo Cassiers (oa Stan Van Samang) samen met INE in de pen voor het nummer en kon de Limburgse artieste ook rekenen op muzikanten Ozan Bozdag en Claudio Arduini (Oscar & The Wolf) tijdens de studio-opnames. Een stevige duw in de rug voor INE, die zelf zeer realistisch en nuchter blijft bij de release van haar debuutsingle.

Brede publiek

“De steun van mensen als Jo, Ozan en Claudio, en het geloof dat ze in mij hebben als artieste en in het nummer ’The Odds’, doet enorm veel deugd, maar een garantie op succes is het uiteraard niet. De enkele mensen aan wie ik het nummer al heb laten horen, reageren erg positief, maar misschien durven ze ook niet anders wanneer ik erbij sta . Ik ben heel positief wat de slaagkansen van ‘The Odds’ betreft, maar het is nu afwachten of ook de radiozenders en het brede publiek de song kunnen smaken”, vertelt Ine

Mama’s Jasje

“Toen ik elf jaar was kreeg ik mijn eerste gitaar van Peter Van Laet van Mama’s Jasje. Hij was een goede vriend van mijn mama. Ik ben er op beginnen tokkelen. Ik luisterde graag naar Johnny Cash en probeerde zijn nummers na te spelen. Later kwamen er optredens op feestje en bruiloften. En zo is de bal maar blijven rollen. Ik blijf er in ieder geval rustig bij. Het belangrijkste is dat ik gewoon verder mijn ding kan doen en muziek kan blijven maken. Ik treed graag op en ga dat ook blijven doen. Alle succes is uiteraard meegenomen.” zegt Ine

Gambia

“Maar ook mijn studies zijn natuurlijk belangrijk. Ik zit in mijn laatste jaar Vroedkunde aan de Hogeschool PXL. Begin maart vertrek ik voor 3 maanden naar Gambia voor mijn laatste stage. Ook naar dit avontuur kijk ik uit en wie weet welke muzikale inspiratie ik er op doe.”

Of ze de talentenwedstrijd wint, hangt nu af van het publiek, dat tot vrijdag 30 november kan stemmen via mnm.be of via de MNM-app. De winnaar of winnares wordt vrijdag bekendgemaakt tijdens ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer