3 Ine Tioalants schreeuwt het uit van blijdschap toen ze hoorde dat ze gewonnen was
MNM Ine Tioalants schreeuwt het uit van blijdschap toen ze hoorde dat ze gewonnen was

Alkense Ine Tiolants is tweede MNM Rising Star

De MNM-luisteraars hebben gekozen! Ine Tiolants is de tweede MNM Rising Star en is volgt met trots OT, Olivia Trappeniers op!

De drie finalisten Robin Crauwels, Ine Tiolants en Glauco Aguilar Espinoza werden gekozen uit honderden inzendingen. Ze namen het tegen elkaar op in een bloedstollende week waarbij ze moesten optreden op een bomvolle trein, een promocampagne voeren en uiteraard hun song live moesten brengen in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Een hele week lang konden de MNM-luisteraars stemmen.  Ine Tiolants, onze tweede MNM Rising Star!

Ine wist de vakjury te overtuigen met haar aangrijpende versie van ‘A Million Dreams’ van P!nk. Ine, die in het verleden reeds te gast was bij radiozenders als Q-music, MNM, Joe en Studio Brussel om haar eigenzinnige covers te brengen, en onlangs ook op eigen kracht een eerste single ‘The Odds’ uitbracht, werd vorige week door haar moeder met een smoesje naar MNM gelokt, want ze had zelf geen idee dat ze ingeschreven was voor ‘MNM Rising Star’.

Rondleiding op VRT

“Ik ben héél blij dat ik het tot in de finale geschopt heb”, aldus Ine Tiolants. “Ik werd ingeschreven voor ‘MNM Rising Star’ door Greet, een vriendin van mijn mama. Greet wist dat ik mezelf niet zou inschrijven, omdat ik niet zo ben voor ‘wedstrijden’. Ik hou niet echt van competitie en doe eigenlijk liefst gewoon rustig mijn ding. Vorige week vroeg mama plots of ik samen met haar en Greet wou gaan shoppen in Brussel. Voorafgaand zouden we eerst een rondleiding op de VRT krijgen. Ik mee natuurlijk en voor ik het wist duwden ze me de studio van MNM binnen, waar alles klaar stond. Ze hebben dat goed gespeeld moet ik zeggen (lacht). Het zou natuurlijk fantastisch zijn om deze wedstrijd te kunnen winnen, maar ook als ik niet tot ‘MNM Rising Star’ wordt verkozen, blijf ik zingen, muziek maken en nummers schrijven, want dat is gewoon mijn leven”, zo besluit Ine.

Debuutsingle “The Odds”

Ine’s repertoire bestond tot voor kort uit eigenzinnige covers van songs van haar muzikale helden Johnny Cash en Bruce Springsteen, en nummers van onder andere Imagine Dragons, Sinéad O’ Connor, Bastille en Mumford & Sons. Maar vandaag acht INE dat de tijd rijp is om uit te pakken met eigen repertoire en wil ze een nieuw muzikaal hoofdstuk aanvatten. Haar debuutsingle ‘The Odds’ is meteen een blauwdruk van wat we van INE mogen verwachten: Een kwaliteitsvolle, internationaal klinkende song, waarin de unieke, onderscheidende stem van INE je tot in het diepst van je vezels raakt.

3 Ine Tiolants
RV Ine Tiolants

Oscar & The Wolf

Enkele ronkende namen uit de muziekwereld geloven rotsvast in het talent van INE en werkten dan ook graag mee aan ’The Odds’. Zo kroop songwriter-producer Jo Cassiers (oa Stan Van Samang) samen met INE in de pen voor het nummer en kon de Limburgse artieste ook rekenen op muzikanten Ozan Bozdag en Claudio Arduini (Oscar & The Wolf) tijdens de studio-opnames. Een stevige duw in de rug voor INE, die zelf zeer realistisch en nuchter blijft bij de release van haar debuutsingle.

Brede publiek

“De steun van mensen als Jo, Ozan en Claudio, en het geloof dat ze in mij hebben als artieste en in het nummer ’The Odds’, doet enorm veel deugd, maar een garantie op succes is het uiteraard niet. De enkele mensen aan wie ik het nummer al heb laten horen, reageren erg positief, maar misschien durven ze ook niet anders wanneer ik erbij sta . Ik ben heel positief wat de slaagkansen van ‘The Odds’ betreft, maar het is nu afwachten of ook de radiozenders en het brede publiek de song kunnen smaken”, vertelt Ine

Mama’s Jasje

“Toen ik elf jaar was kreeg ik mijn eerste gitaar van Peter Van Laet van Mama’s Jasje. Hij was een goede vriend van mijn mama. Ik ben er op beginnen tokkelen. Ik luisterde graag naar Johnny Cash en probeerde zijn nummers na te spelen. Later kwamen er optredens op feestje en bruiloften. En zo is de bal maar blijven rollen. Ik blijf er in ieder geval rustig bij. Het belangrijkste is dat ik gewoon verder mijn ding kan doen en muziek kan blijven maken. Ik treed graag op en ga dat ook blijven doen. Alle succes is uiteraard meegenomen.” zegt Ine

3 Ine Tiolants met de gitaar die ze van peter van laet heeft gekregen.
Karolien Coenen Ine Tiolants met de gitaar die ze van peter van laet heeft gekregen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer