Groen wil snelle doorstart windmolenproject

Open Vld Alken: “Meer onderzoek alvorens grote beslissingen”

Op de Alkense gemeenteraad onthielden de raadsleden van Open Vld zich afgelopen donderdag unaniem inzake het windmolenproject op Industrieterrein Kolmen. Ze menen dat er onvoldoende onderzoek werd gevoerd naar de gevolgen voor de burgers. Frank Vroonen van Groen noemt de houding van Open Vld eerder bizar: “ We voeren enkel verder uit wat de Open Vld in 2016 heeft opgestart”.

“Het klimaat is een erg belangrijke pijler waarvoor we moeten vechten, maar de burger mag niet geschaad worden door overhaaste beslissingen in deze context. Er moet voldoende onderzoek voorafgaan aan grote akkoorden zoals deze” zegt gemeenteraadslid André Vanhex. “Wij stemden unaniem ‘onthouding’ omdat we achter groene energie-initiatieven staan en bijgevolg geen ‘tegen’-stem wilden innemen. Maar we kunnen niet voor projecten stemmen waarbij we geen zekerheid hebben dat de Alkenaar er niet onder zal lijden” zegt fractieleider Ingrid Jacobs.

Bizar

Schepen Frank Vroonen (Groen): “Bizar, we voeren gewoon uit wat Vanhex eerder al beslist heeft. Maar goed, we willen inderdaad vooruitgaan in dit dossier. Onze burgers zijn bezorgd over de klimaatopwarming. Studenten komen massaal op straat of gaan zelfs spijbelen. Die boodschap hebben we goed gehoord. Wij zien heel wat voordelen in een snelle aanpak van het dossier. Als de windmolens er komen, wordt ook een energieconsulent ter beschikking gesteld. Die moet van Alken een duurzame gemeente maken.”

Ook over de burgerparticipatie stelt Vroonen gerust: “Er volgt een openbaar onderzoek en er wordt een infovergadering voor de inwoners georganiseerd. De Alkenaren krijgen alle mogelijkheden om het dossier te bestuderen en eventuele bezwaren in te dienen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer