Lokale handelaars gaan zich online verenigen
sebastiaan bedaux Lokale handelaars gaan zich online verenigen

Handelaars in Alken, Wellen, Borgloon en Heers leveren boodschappen nu gratis aan huis

Lokale handelaars gaan de strijd aan met de supermarkten

Handelaars uit Alken, Heers, Wellen en Borgloon bieden vanaf maandag thuislevering helemaal gratis aan via Beedrop.be. Bovendien krijgen hun klanten, door hun gecombineerd aanbod, ongeziene keuzemogelijkheden. Zo strijdt de detailhandelaar en producent exact een eeuw na de opkomst van de supermarkt opnieuw met de beste wapens om de gunsten van de veeleisende consumenten.

“Vanaf maandag kunnen alle inwoners dan ook via Beedrop.be terecht bij Het Monnikenhof, Bogaers Fruit, Euro Drink, Wiame, De levende aarde, Smaakatelier, La petite provence, Bakkerij Ceulemants-Boden, Streekproducten Verjans Jos, Vleeshandel Claesen, Leonidas Borgloon, Bakkerij Wintmolders-Thys, ‘t Vitamientje Wellen, Het kippetje, Drankenhandel GOS, Europe Coctails, Bakkerij De Eik en Het bakkershuis. De klant bestelt 24/7 op de pc, tablet of smartphone.

Einde aan gesleur

Met enkele clicks kiest men uit een zeer uitgebreid aanbod van verse producten. De geplaatste bestellingen worden thuis geleverd en temperatuurgevoelige producten worden gekoeld afgeleverd. Voor de inwoners betekent dit dus het einde van uren boodschappen doen, verkeersdruktes in het centrum,  wachtrijen aan de kassa, gesleur met bakken en drank.” zegt regioverantwoordelijke voor Limburg, Kenneth Noelmans van Beedrop.

Leeggoed

De klant betaalt online via Beedrop.be of rechtstreeks aan aan de koerier. De prijzen zijn gegarandeerd dezelfde als in de winkel en de levering is dus gratis voor de klant. Ook als de klant niet thuis is op moment van leveren, is een oplossing voorzien.

Handelaars bieden zich samen aan op de online marktplaats beedrop.be. Voor hen betekent dit niet alleen dat ze elkaars aanbod versterken, maar ook dat zij de kosten voor de aanmaak van een webshop, betaaltransacties en de leveringen met elkaar kunnen delen: samen sterk.

Stefan Van Overbeke

De leveringen gebeuren op vrijdag door de sympathieke Beedrop-koeriers. Zij nemen ook het leeggoed desgewenst terug mee bij de klant en leveren die terug bij de handelaar, waardoor handelaars heel vlot met duurzame ecologische verpakkingen kunnen werken.

Minder CO2 uitstoot

Het volledig geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de aanbieders op te halen, en optimaal af te leveren bij de klant. Hierdoor worden afstanden die moeten worden afgelegd tot een minimum beperkt, waardoor ook het milieu een graantje meepikt: uit onderzoek blijkt dat deze vorm van collectief boodschappen doen meer dan 50% minder CO2 uitstoot dan dat iedereen apart zijn of haar boodschappen gaat doen.

Eerlijkheid voor het product

Stefan Van Overbeke, zaakvoerder Beedrop: “Beedrop maakt het voor grotere zowel als kleinere speciaalzaken, landbouwers, telers en producenten mogelijk om hun producten online te verkopen. Als we kijken naar de heel snelle evolutie in de sector, is het duidelijk: de toekomst is online, dus we zijn blij dat we op termijn het verschil kunnen maken voor vele gepassioneerde aanbieders. Beedrop brengt de vele specialisten onder één dak, inclusief gecombineerde levering, waardoor die ongezien sterk staan voor de toekomst. De online klant zoekt namelijk niet alleen een breed aanbod en gratis thuislevering, maar ook meer en meer authenticiteit, eerlijkheid en passie voor het product.”

Sint Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom volgen op 7 november. Hasselt op 19 november 2018

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Theo Striem

    Gratis is verdronken, niets is gratis, de rekening wordt betaalt door iedereen die met deze handelaars gaat winkelen Maw stijgende prijzen die de gewone consument weer mag mee betalen

Lees meer