Mark Penxten met ruime zege opnieuw burgemeester

Geen nek-aan-nekrace voor de burgemeesterssjerp in Alken: de N-VA van Marc Penxten wint met brio de verkiezingen. Igor Philtjens (Open VLD) kon niet overtuigen.

Of Philtjens te lang gewacht heeft om zich uit te spreken om voluit voor Alken te gaan in plaats van de provincieraad, waar Philtjens ook lijsttrekker was, wie zal het zeggen? De kiezer heeft het beleid beloond voor zes jaar bestuur zonder ruzie, wat al heel lang geleden was in de Alkense politieke geschiedenis. Burgemeester Penxten kan nu de huidige meerderheid met alle gezag voortzetten.

Groen gaat een zetel vooruit en klokt af op drie zetels. Journalist Patrick Martens steekt de rubicon nu voorgoed over en wordt gemeenteraadslid. Open VLD gaat 1 zetel vooruit en behaalt 6 zitjes. CD&V is totaal geïmplodeerd en zakt weg naar 1 zetel. Blijkbaar gaat N-VA met die stemmen lopen, want die partij stijgt van 6 naar maar liefst 11 zetels.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer