Natuurpunt Alken overhandigt haar gemeentelijk memorandum rond de domeinen natuurbeleid, ruimtelijke ordening, milieu, klimaat - en diversiteitsbeleid aan burgemeester Marc Penxten.
RV Natuurpunt Alken overhandigt haar gemeentelijk memorandum rond de domeinen natuurbeleid, ruimtelijke ordening, milieu, klimaat - en diversiteitsbeleid aan burgemeester Marc Penxten.

Natuurpunt Alken overhandigt memorandum aan burgemeester Penxten

Natuurpunt Alken heeft de voorbije maanden werk gemaakt van een gemeentelijk memorandum over natuurbeleid, ruimtelijke ordening, milieu, klimaat - en diversiteitsbeleid. Dat kwamen ze woensdag dan ook aan burgemeester Marc Penxten (N-VA) overhandigen.

“Wij beseffen uiteraard  dat het natuurbeleid grotendeels bepaald wordt op Europees en Vlaams beleidsniveau, maar we zijn van oordeel dat er daarnaast voldoende kansen blijven om ook een relevant gemeentelijk natuurbeleid te voeren. Alken is een landbouwgemeente met ook een belangrijke residentiële functie. Er lopen relatief veel grotere verkeerswegen doorheen onze gemeente. Alken bezit ook geen grote natuurgebieden van Europees belang. Alken moet het dus hebben van lokaal belangrijke natuurgebieden en kleinschaliger natuur, dicht bij de mensen. De afdeling kreeg voorheen al steun van de gemeente voor aankoop van percelen in natuurgebieden en voor het beheer via Team. Wij zien echter mogelijkheden voor verdere natuurontwikkeling, en hebben die dan ook vervat in 29 actiepunten. Naast  het uitgeschreven memorandum, leggen we dan ook een checklist voor die we jaarlijks met het gemeentebestuur willen evalueren”, zegt voorzitter van Natuurpunt Alken, Valère Philippaerts.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer