rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Nieuwerkerkenaar (37) verzamelt klachten van (ex-)partners en krijgt vijftien maanden met uitstel

Een 37-jarige man uit Nieuwerkerken toonde de afgelopen jaren dat liefde niet enkel staat voor rozengeur en maneschijn. Maar liefst drie voormalige partners kwamen met klachten bij de politie. Dat twee vrouwen later bepaalde klachten weer introkken, speelt wel in het voordeel van de man, die werd vrijgesproken voor verkrachting. Hij krijgt vijftien maanden cel met uitstel.

De dertiger heeft volgens het openbaar ministerie zeker goede intenties in zijn relaties, maar kiest duidelijk voor de verkeerde aanpak. Zijn eerste partner uit Nieuwerkerken beweerde immers eind 2016 dat de man haar graag bij de keel greep, hield van vernedering en dominantie en graag controlegedrag uitvoert. Een tweede partner uit Hechtel-Eksel kwam kort daarop in het leven van de man. Zij verweet hem onder meer dat hij een mes met de botte kant tegen de nek van haar zoontje duwde. Een derde partner uit het Hasseltse verwees naar het voorjaar van 2018 waarin ze slagen aan de ribben en schouders ontving.

De man moet zijn agressieprobleem laten behandelen. Aan de burgerlijke partij, één vrouw met zoontje, moet hij een provisionele schadevergoeding van twee keer één euro en de rechtsplegingsvergoeding van twee keer 180 euro betalen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer