2 Sam werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgeknuppeld.
DSS Sam werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgeknuppeld.

Pony Sam doodgeknuppeld in de wei: politie start onderzoek naar paardenbeul

Sam, een 20-jarige pony die zijn rustige dag in een weide in de Alkense Onze-Lieve-Vrouwstraat doorbracht, is in de nacht van zaterdag op zondag doodgeknuppeld. Eigenaar Flip Vanelderen is er het hart van in dat hij Sam vervolgens moest laten inslapen.

“We zagen de voetstappen in het gras en de stok waarmee Sam het hoofd meer dan waarschijnlijk is ingeslagen”, vertelt Sams baasje Flip Vanelderen. “Hulp kon niet meer baten. Sam zag te veel af. De veearts heeft hem laten inslapen. Heel jammer, op de gezegende leeftijd van twintig jaar was hij rustig aan het genieten van zijn oude dag. De politie van Borgloon kwam ter plaatse, maar heeft op dit moment geen idee wie hier achter zit. Feit is dat er een opnieuw een paardenbeul actief is in Zuid-Limburg.”

Waakzaam

“Dit leeft enorm in de paardenwereld”, zegt Truiens schepen van Landbouw Hilde Vautmans. “Ik roep iedereen op om verdachte bewegingen in en rond de paardenweien meteen bij de politie te melden. We moeten opnieuw zeer waakzaam zijn.”

2 Onderaan ligt de knuppel waarmee Sam het hoofd is ingeslagen.
DSS Onderaan ligt de knuppel waarmee Sam het hoofd is ingeslagen.

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Viviana Lierop

    Ik.krijg er rillingen van niet te bevatten. Speurhonden!! Waarom worden die niet ingezet.?!!

  • Luc Ver Eecke

    In wat voor een wereld leven wij eigenlijk , en het verslechterd nog iedere dag ! En nog doen ze niets aan deze alles kan en mag maatschappij waarvan het einde nog niet in zicht is .

Lees meer