4 Het was de hele middag druk bij The Florist
Tony Van Galen Het was de hele middag druk bij The Florist

Stormloop naar eerste Limburgse cannabiswinkel: “Voorraad moet worden aangevuld”

Aan de immer drukke Genkersteenweg in Hasselt was het zaterdag nog een beetje drukker dan normaal. Dat had alles te maken met de opening van The Florist, de eerste cannabiswinkel in de provincie. Tijdens de eerste uren ging het bezoekersaantal meteen richting de honderd.

De winkel is voor alle duidelijk niet illegaal. Het is in feite een soort bloemenzaak waar je cannabisolie en wiet op basis van CBD kan kopen. Vooral dat eerste product valt danig in de smaak. In Nederland wordt deze olie al jaren gebruikt als natuurlijk product omdat het helpt als pijnstiller. “De mensen komen hier ook vooral omdat ze geloven in het therapeutisch effect”, weten de uitbaters, die liever niet met naam in de krant komen.

Veel bezoekers melden zich aan als ‘nieuwsgierige’. De slagzin is doorgaans: “Ik kwam eens kijken omdat ik erover had gelezen.” Toch valt de winkel zeker in de smaak. “Er is hier nog niemand vertrokken zonder iets te kopen”, vertelt de zaakvoerster. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen hier de juiste bedoelingen heeft.”

4 The Florist.
Karolien Coenen The Florist.

Bij The Florist hadden ze deze opkomst niet verwacht. “De voorraad is al serieus aan het slinken en zal moeten worden aangevuld”, klinkt het. “We zullen op de openingsdagen (dinsdag tot en met zaterdag) altijd met twee in de zaak staan.”

4 The Florist.
Karolien Coenen The Florist.

Bij de vele bezoekers voorlopig nog geen politie of burgemeester. “Dat ze maar komen controleren”, zegt de uitbater. “Wij doen hier niets verkeerd.” Toch was het op vrijdagavond even schrikken toen plots twee louche types in de zaak stonden. Snel werd duidelijk gemaakt dat de winkel nog niet open was en dat ze beter een dag later konden terugkeren. “Een valse start, maar daarna ging het alleen maar beter”, besluiten de zaakvoerders.

4 The Florist.
Karolien Coenen The Florist.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer