Een Porsche Panamera.
RV Een Porsche Panamera.

Twintiger die Porsche steelt, krijgt twee jaar cel

Een 25-jarige man uit Houthalen-Helchteren is veroordeeld tot twee jaar cel na de diefstal van een Porsche Panamera op 14 juli 2017 in Hasselt. 

De man had de sleutels gestolen uit een frituur en was ervandoor gegaan met de wagen. Dankzij  het ‘Vehicle Tracking System’, het volgsysteem in de auto, kon de wagen tot stilstand gebracht worden in Houthalen. De dief was daarna op de vlucht geslagen met een laptop, een kostuumjas, een Ray Ban-zonnebril en een Mont Blanc-zonnebril die nog in de Porsche Panamera lagen. Eerder die dag had hij ook al een gsm gestolen in Hasselt. Twee maanden eerder had hij ook al proberen in te breken bij chiro Meulenberg in Houthalen-Helchteren. In de zomer van 2016 had hij dan weer twee flessen sterke drank ter waarde van 53,50 euro gepikt uit een nachtwinkel in Houthalen-Helchteren. Een fles Smirnoff had hij al leeg in de struiken gekieperd toen hij werd aangetroffen in de omgeving.

Naast de celstraf is de beklaagde ook veroordeeld tot een boete van 800 euro en hij moet een schadevergoeding betalen van 4.986,27 euro aan de bvba van de wagen en een schadevergoeding van 9.976,32 euro aan de eigenaar. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer