Alveringem pleit voor meer middelen uit het gemeentefonds en een betere bereikbaarheid van het platteland
GUS Alveringem pleit voor meer middelen uit het gemeentefonds en een betere bereikbaarheid van het platteland

Alveringem ondertekent Vlaamse plattelandsmotie

De Alveringemse gemeenteraad van 25 juli buigt zich over de goedkeuring van de plattelandsmotie. Daarin staat onder meer dat de nieuwe Vlaamse regering meer geld moet pompen in het platteland. Alveringem vult de motie verder aan.

De burgemeesters van Linter en Glabbeek zijn de initiatiefnemers van de plattelandsmotie. Al meer dan dertig plattelandsgemeenten hebben die ondertekend. Bedoeling is dat die motie naar de nieuwe Vlaamse regering gaat, zodat die er mee aan de slag kan. In de motie wordt meer geld gevraagd voor de plattelandsgemeenten door onder meer een herziening van het gemeentefonds. Verder willen de initiatiefnemers een beter openbaar vervoer en de intrekking of aanpassing van de mobiscore. Die mobiscore is gelanceerd door het Vlaamse departement Omgeving en toont hoe bereikbaar woningen zijn. Het platteland scoort vaak slecht, maar dat zint de burgemeesters van de motie niet. De mobiscore moet volgens hen aangepast worden naar het platteland. Alveringem wil tegenover de mobiscore ook een kwaliteitsscore. De gemeente pleit ook voor een volledige gsm-dekking.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer