Ann van Severen (Leisele) past- en stichtend voorzitter, Veronique Neut (Leisele) huidig voorzitter 2019-2020 en Sylvie Tourlousse (Ramskapelle) voorzitter elect 2020-2021
Kiwanis Ann van Severen (Leisele) past- en stichtend voorzitter, Veronique Neut (Leisele) huidig voorzitter 2019-2020 en Sylvie Tourlousse (Ramskapelle) voorzitter elect 2020-2021

Damesclub Kiwanis Bachten de Kupe-La Joconde wordt na twee jaar werking erkend

Zaterdag 9 november in het gemeentehuis van Alveringem staat met stip genoteerd in de agenda’s van de dames van de nieuwe Kiwanisclub. Dan krijgen ze het charter van de overkoepelende serviceclub Kiwanis, en dat na twee jaar werking.

“We kijken uit naar 9 november, want dan worden we officieel erkend, een hele eer”, vindt Christel Veris communicatieverantwoordelijke. “Onze vereniging telt achttien leden en die dames zetten zich in voor kinderen uit de eigen regio die minder kansen hebben. Zo hebben we speelgoedpakketten gegeven aan Camino die zich inzet voor mensen met een beperkt inkomen. Kinderen van Zonnewende Veurne en De Steiger Koksijde nodigden we uit voor een bezoek aan de koekjesfabriek Destrooper en vervolgens om te koken in hotelschool Ter Duinen. Tot slot zamelen we fietsen in.” Om geld bijeen te krijgen verkoopt Kiwanis Bachten de Kupe-La Joconde zelfgemaakte picon. Het eerste deel van de naam verwijst naar het gebied waar de vereniging actief is. La Joconde betekent Mona Lisa in het Frans. De dame op het logo is Mietje Boeuf uit Oudekapelle, de moeder van vele soldaten. De uitvalsbasis van Kiwanis is het Spaans Kwartier in Izenberge.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nathalie Brys

    Mooi initiatief een veel succes gewenst

Lees meer