2 De cannabisplantage bevond zich in een hangar achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele.
Foto Jelle Houwen De cannabisplantage bevond zich in een hangar achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele.

Verdediging Hells Angels in zaak cannabisplantage: “Geen vijf oogsten, maar slechts één”

Op de rechtbank in Kortrijk kwam vandaag de verdediging aan het woord van drie Hells Angels uit de Gentse regio die tot zeven jaar cel riskeren voor wapenbezit en betrokkenheid bij cannabisplantages in Leisele en het Nederlandse Goes. Op 6 januari 2016 konden de plantages opgerold worden en werd in het clubhuis van de Hells Angels in Gent een wapenarsenaal ontdekt.

In een afgelegen loods achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele stootte de politie na eerder telefonie-onderzoek en observaties op zo’n 900 cannabisplanten. De loods bleek ingedeeld in verschillende kweekkamers en was uitgerust met professionele bemesting, irrigatie, verwarming, afzuiging, belichting,… Volgens de openbare aanklager was de plantage al sinds oktober 2014 actief en was er al vijf keer geoogst, goed voor een winst van 1,5 miljoen euro. Een simultane inval in Goes leverde een cannabisplantage met 5.000 plantjes op, een huiszoeking in het clubhuis van de Hells Angels in Gent een wapenarsenaal. Spilfiguur achter de plantages was volgens het openbaar ministerie een 46-jarige Hells Angel en ex-para uit Evergem. Hij werd eerder al eens veroordeeld voor het opzetten van cannabisplantages in Zelzate, Boekhoute en Wachtebeke en liep in 1995 ook al eens vijf jaar cel op omdat hij als paracommando tijdens een vredesmissie in 1993 in Somalië een kogel door het hoofd van een Somaliër joeg om een diefstal van een oorlogswapen en olifantentanden te verdoezelen. Twee Gentse Hells Angels waren op het ogenblik van de inval in het clubhuis van de motorbende aanwezig. Volgens Advocaat Joris Van Cauter werd niet vijf keer, maar slechts één keer geoogst. “De straf die men hier vraagt is buiten proportie. Volgens het parket maakte mijn cliënt ook 755.000 euro winst, maar van dat geld is nergens iets te bespeuren in het dossier. Hij leefde ook geen rijkelijk leven. In het dossier staat ook dat de politie zegt dat het om een recente plantage gaat. Ik vraag om de gevangenisstraf voor de wietplantages te herleiden tot twee jaar en de man een werkstraf op te leggen voor het verboden wapenbezit.” De rechter velt een vonnis op 27 mei. 

2 Leisele - In deze hangar achter de feestzaal werd de cannabisplantage ontdekt
Foto Jelle Houwen Leisele - In deze hangar achter de feestzaal werd de cannabisplantage ontdekt

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer