De bewoners van woonzorgcentrum Hof De Beuken in Ekeren genoten maandag van een verfrissend voetbad.
Klaas De Scheirder De bewoners van woonzorgcentrum Hof De Beuken in Ekeren genoten maandag van een verfrissend voetbad.

“Ice tea, ijsjes en een verfrissend voetbad”: Antwerpse woonzorgcentra nemen maatregelen tegen hitte

Het kwik steeg vandaag vlot boven de dertig graden en ook de komende dagen belooft het heet te worden. Het Zorgbedrijf Antwerpen neemt maatregelen om de hittegolf de baas te kunnen.

Ouderen hebben het meeste last van de hitte en dus steken ze bij Zorgbedrijf Antwerpen, dat ruim 3.300 serviceflats en 18 woonzorgcentra in Antwerpen telt, een tandje bij. “In elk woonzorgcentrum is een door airco gekoelde én verduisterde ruimte voorzien, waar bewoners naartoe kunnen gaan als ze het op de kamer te warm vinden. De kamers verluchten we ’s morgen goed en daarna worden ze verduisterd”, zegt woordvoerder Pieter Dierckx.

Uiteraard kijkt Zorgbedrijf Antwerpen erop toe dat de senioren genoeg drinken. Dierckx: “We doen extra drankrondes en bieden naast water ook ice tea aan. Wie het kan gebruiken, geven we ook een verfrissend voetbad. In sommige van onze woonzorgcentra zijn er zelfs ijsjes die voor afkoeling zorgen.”

Naast woonzorgcentra beheert Zorgbedrijf Antwerpen ook serviceflats. “Daar wonen de bewoners zelfstandig”, zegt Dierckx. “Maar toch gaan we tijdens warme dagen in de serviceflats rond met dranken. Het is ook een vorm van sociale controle. We kunnen dan meteen checken of alles in orde is.”

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hilde Eykens

    Mijn ervaring vertelt anders, er is gewoon niet genoeg personeel voor.

  • Ingrid De Vriendt

    En hopelijk wordt er ook iets gedaan voor het personeel

Lees meer