PZ Antwerpen

16-jarige onder invloed van drugs rijdt rond met niet-verzekerde wagen

De verkeersondersteuningsteams van West, Centrum en de mobiele eenheid van de lokale politie hebben donderdag dertig voertuigen gecontroleerd die werden opgepikt door slimme ANPR-camera’s. In Brouwersvliet werd een voertuig gestopt waarvan de bestuurder amper zestien jaar oud was. Bij controle van de boorddocumenten bleek dat de auto niet verzekerd was. Bovendien legde de minderjarige nog een positieve speekseltest af ook. Gezien de feiten werd de wagen getakeld en in beslag genomen. Nog twee andere bestuurders reden onder invloed van verdovende middelen. Zij zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor vijftien dagen. Een bestuurder werd betrapt nadat hij te veel gedronken had en achter het stuur kroop. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken. Eén buitenlandse bestuurder die onder invloed reed, kon de boete niet betalen en zag zijn voertuig ingehouden worden. Bij de actie werd een voertuig getakeld dat geseind stond als gestolen. De twee inzittenden hadden drugs op zak.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joris De Crom

    Joris De Crom Laat een systeem ontwikkelen, waarin je je rijbewijs moet steken om de motor te kunnen starten en er mee te kunnen rijden. Voor garages een speciale pas enkel als er een proefrit nodig is en om de wagen in een beperkt gebied te gebruiken. Dit zal niet voor morgen zijn maar er kan al worden over na gedacht.

Lees meer