De langste mosseltafel van ons land was twee jaar geleden 150 meter lang. Dit jaar moet daar nog eens 25 meter bijkomen.
RV De langste mosseltafel van ons land was twee jaar geleden 150 meter lang. Dit jaar moet daar nog eens 25 meter bijkomen.

550 gasten, 660 kilo mosselen: Johan Boskamp eregast op langste mosseltafel van ons land

De Langste Mosseltafel staat op 6 oktober niet aan de kust, wél in het Antwerpse Park Spoor Noord. De recordpoging mikt op een tafel van 175 meter lang, goed voor 550 gasten en 660 kilogram mosselen. Voetbalcommentator Johan Boskamp schuift alvast aan.

Het vorige record, uit 2017, was een mosseltafel van ‘amper’ 150 meter lang. En omdat de Belg gek is van mosselen - met zo'n 65 miljoen kilo de belangrijkste afzetmarkt van de Zeeuwse lekkernij - moet dat beter kunnen.

Het Nederlands Mosselbureau hoopt het record in één klap met 25 meter te verbeteren. Voetbalcommentator én grote mosselfan Johan Boskamp zal alvast van de partij zijn, net als radiopresentator Sven Ornelis. De opbrengst van het event - deelnemers betalen 5 euro om aan te schuiven - gaat integraal naar ‘Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen’, een organisatie die strijdt tegen prostaatkanker. Vanaf 13.30 uur worden de mosselen opgediend. Bedoeling is om alle 550 tafelgasten binnen het halfuur een mosselpan te serveren. Meer info op www.mosselen.nl/nl/langstemosseltafel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer