6,2 miljoen euro en Rubens Experience Center voor barokjaar

In 2018, het barokjaar, brengt de stad Antwerpen hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Sluitstuk van het festival is de bouw van een nieuw Rubens Experience Center. De stad Antwerpen trekt voor zowel het culturele evenementenjaar, de nieuwe infrastructuur als de promotie van het barokjaar een bedrag van 6,2 miljoen euro uit. Toerisme Vlaanderen investeert een totaal van 5,7 miljoen euro.

Rubens is de verpersoonlijking van de barok en een icoon voor Antwerpen. Hij was het die een nieuwe vormentaal naar de Lage Landen bracht. Tot vandaag is hij nog altijd deel van de stad. En dat is niet alleen door de barokke schilderijen en architectuur die hij naliet.

"Peter Paul Rubens is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad en haar inwoners. In zijn kielzog zijn de Antwerpse kunstenaars altijd blijven innoveren en vernieuwen, wat tot een authentieke joie de vivre leidde", zegt schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens. "Het barokjaar brengt de historische barok van Rubens in contact met hedendaagse barokmeesters, waaronder Jan Fabre, Luc Tuymans en Sidi Larbi Cherkaoui." (PJBA)

Lees meer