Steve Bakelmans
rv - belga Steve Bakelmans

Advocaat Steve Bakelmans na zitting raadkamer: “Vrijlating vragen? Dat is nu niet aan de orde”

Aanhouding van de moordenaar van Julie Van Espen (23) is opnieuw met een maand verlengd

Steve Bakelmans (39), de moordenaar van studente Julie Van Espen (23), is vanmiddag een tweede keer voor de Antwerpse raadkamer verschenen. Zijn aanhouding is opnieuw met een maand verlengd.

In tegenstelling tot gisteren – toen hij voor het hof van beroep vijf jaar cel tegen zich hoorde eisen in een oude verkrachtingszaak – was Bakelmans vandaag niet aanwezig op de zitting van de raadkamer. Hij liet zich vertegenwoordigen door zijn nieuwe advocaat: de Brusselse strafpleiter Dimitri De Béco.

De advocaat was na afloop van de zitting karig met commentaar. Hij vertelde dat het onderzoek goed vooruitgaat en dat het psychiatrisch onderzoek volop bezig is. De raadsman had niet om de vrijlating van zijn cliënt gevraagd. “Dat is nu niet aan de orde”, klonk het.

Het lichaam van Julie werd op 6 mei in het Albertkanaal in Merksem teruggevonden. Diezelfde dag werd ook Bakelmans gearresteerd. Hij bekende dat hij Julie wilde verkrachten en dat hij haar gedood had, omdat ze zich hevig verzette. Voor het einde van de maand volgt er een reconstructie van die gruwelijke feiten.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcus Camps

    En dan zeggen ze dat men rechters te kort heeft .... Misschien deze zever allemaal eens schrappen en een proces voorbereiden F...

  • Linde Segaert

    Wanneer komt er eens een wet die mensen verplicht aanwezig te zijn in de rechtbank. Het is toch een deel van bewustwording voor wat iemand gedaan hebben - telkens aanwezig moeten zijn in een zaak waarin je de hoofdrol speelt.

Lees meer