Antwerpen-Centraal wordt ondergedompeld in olijfolie
Global Image Antwerpen-Centraal wordt ondergedompeld in olijfolie

Antwerpen-Centraal wordt ondergedompeld in olijfolie

Vanaf 1 juli wordt het Centraal Station van Antwerpen een maand lang ondergedompeld in Spaanse olijfolie. In de inkomhal zal je verschillende soorten olijfolie kunnen ontdekken bij de pop-up van de ‘Olive Oil World Tour’.

De ‘Olive Oil World Tour’, het rondtourende ‘olijfolie-walhalla’, houdt tijdens de maand juli halt in Antwerpen-Centraal. De pop-up laat je proeven van de mediterrane cultuur door originele recepten én een waaier aan olijfolies die je kan ontdekken. Passanten komen in de ‘oleoteca’ meer te weten over de Europese productiemethoden en de verschillende soorten olijven. Het vloeibare goud is in België trouwens aan een stevige opmars bezig. Ruim 22.000 ton olijfolie slokten wij Belgen op in 2018, waarvan meer dan 13.000 ton rechtstreeks afkomstig is uit Spanje. De ‘Olive Oil Lounge’ zal nog tot 31 juli in het station staan. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer