Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Antwerpen en Leuven blijven duurste centrumsteden om te huren

Antwerpen blijft, samen met Leuven, de duurste centrumstad om een huis of flatje te huren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. In heel Vlaanderen zijn de huurprijzen gemiddeld met 5 procent gestegen. De vele nieuwbouwappartementen, zeker ook in Antwerpen, doen de prijzen fors stijgen.

Wie vandaag een woning wil huren, moet daar maandelijks gemiddeld 765 euro voor neertellen, of 39 euro meer dan in 2018. De stijging is fors hoger dan de inflatie (zo’n 1,5 procent), maar zou vooral komen door de grote instroom van kwalitatieve nieuwbouw. “En die nieuwe appartementen bevinden zich in de wat hogere prijscategorieën, waardoor ze de gemiddeldes optrekken”, aldus beroepsorganisatie CIB. Appartementen in Vlaanderen werden op een jaar tijd 5,3 procent duurder, tot gemiddeld 727 euro per maand.

Bij rijhuizen bleef de prijsstijging beperkt tot 3,4 procent (787 euro), een halfopen bebouwing werd 3 procent duurder (865 euro). Villa’s werden dan weer spectaculair (+37 pct) duurder, maar het aanbod is er erg beperkt en dus is vergelijken ook delicater. Luxevastgoed in de Brusselse rand of in Knokke vertekent het gemiddelde.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rik van dijck

    Wie wil in Antwerpen nog komen wonen ?

Lees meer