2 Antwerpen 40-45
Uitgeverij Vrijdag Antwerpen 40-45

Antwerpen tijdens de twee wereldoorlogen: historicus brengt twee boeken uit naar aanleiding van Bevrijding

Naar aanleiding van de herdenking van de Bevrijding in Antwerpen verschijnen er vrijdag twee boeken over de oorlogsgeschiedenis van de stad. De boeken heten ‘Antwerpen 14-18' en ‘Antwerpen 40-45'.

De twee boeken zijn het resultaat van jarenlang opzoekingswerk, en ze gaan over de bezetting en de Bevrijding van Antwerpen, van verzet en collaboratie tot de V-bommen. Zo geven de boeken een kijk op een paar van de meest beladen bladzijden uit de geschiedenis van de stad. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde anekdotes, persoonlijke verhalen, gebouwen en monumenten en tientallen nooit eerder gepubliceerde foto’s, reconstrueren de geïllustreerde boeken chronologisch het verhaal van ’t Stad en zijn bevolking tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Auteur van de boeken is Jan Huijbrechts, master Algemene Cultuurwetenschappen en auteur van een twintigtal militair-historische studies. De boeken verschijnen vrijdag bij Uitgeverij Vrijdag.

2 Antwerpen 14-18
Uitgeverij Vrijdag Antwerpen 14-18

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer