Team Velusta
Start Academy Team Velusta

Antwerps studententeam wint prijs met patch tegen schaafwonden voor wielrenners

Velusta, een studententeam van de Universiteit Antwerpen, heeft de 10e editie van ideeënwedstrijd Start Academy gewonnen. Team Velusta ontwikkelde een opkleefbare patch voor wielrenners om de heupregio tegen diepe schaafwonden te beschermen. Ze winnen 2.500 euro.

Team Velusta bestaat uit vier ondernemende studenten, die ook wielerfanaten zijn. Met hun idee pakken ze een jarenlang gekend probleem aan door wielrenners beter te beschermen tegen valpartijen. Om dit te realiseren ontwikkelden ze de Velusta Protection Patch. Deze patch wordt aan de zijkant van het heupbeen op de koersbroek gekleefd en reduceert bij een val de schaafwonden op de heup tot een minimum.

De jury loofde de drive en passie van het team, een groep echte vrienden die ondernemerschap uitstralen. Het potentieel voor dit idee, als oplossing voor een bestaand en herkenbaar probleem, is enorm, zowel nationaal als internationaal. Het team omringt zich met de nodige specialisten, en wil stap voor stap bouwen aan de weg, met grote ambitie naar de toekomst toe.

Start Academy is een gezamenlijk initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en ING België om ondernemingszin, ondernemerschap en creativiteit bij Vlaamse studenten te stimuleren. Uit 66 inzendingen waren er in totaal 6 finalisten bij de laatste kanshebbers. Zij kregen de kans om een laatste keer hun idee te pitchen voor een vakjury onder leiding van de bekende ondernemer Geert Noels. 

Velusta verdient een geldprijs van € 2.500 en advies van partners ING, Deloitte en Linklaters.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer