De vracht woog maar liefst 2 ton te veel.
Politie Antwerpen De vracht woog maar liefst 2 ton te veel.

Antwerpse politie stopt vrachtwagen die liefst 2 ton te zwaar beladen is met... WC-papier

De Antwerpse lokale politie heeft het voorbije weekend een lichte vrachtwagen tot staan gebracht die maar liefst 2.160 kilogram te veel bleek te wegen. De lading bestond uit duizenden rollen WC-papier. 

De motards van de verkeerspolitie patrouilleerden afgelopen weekend in Antwerpen. Hierbij hadden ze aandacht voor de geldende maatregelen rond het nieuwe coronavirus Covid-19 en natuurlijk ook voor de verkeersveiligheid. 

‘Beetje’ overladen

De meest opmerkelijke vaststelling was een lichte vrachtwagen die er overladen uit zag. Hij werd door de inspecteurs aan de kant gezet. In de laadbak stak ruim 5,6 ton toiletpapier, terwijl het toegelaten gewicht maximum 3,5 ton bedroeg.

De inspecteurs verplichtten de chauffeur om het overtollige gewicht (2,1 ton) uit te laden. De duizenden rollen moesten door een andere vrachtwagen worden opgepikt. De overtreding leverde de bestuurder ook 1.800 euro boete op, ook de keuring van de vrachtwagen werd ingetrokken.

80 waar 50 mag

De politie controleerde ook bestuurders op het naleven van de maatregelen. Zaterdag werden zo 25 bestuurders met een buitenlandse nummerplaat gecontroleerd. Wie geen geldige reden kon geven voor zijn aanwezigheid in Antwerpen kreeg een boete en moest de stad vervolgens verlaten.

Er werd ook gecontroleerd op snelheid. Het voorbije weekend reden in totaal 1.713 bestuurders langs de camera, van 259 hardrijders werd een foto gemaakt. Vijf bestuurders reden meer dan 80 kilometer per uur in straten waar de maximumsnelheid 50 was. Hun rijbewijs wordt ingetrokken en ze zullen voor de politierechter moeten verschijnen.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Vinck

    Dat klopt langs geen kanten. Als je wc-papier weegt en ook het volume berekent, zou die lichte vrachtwagen een volume hebben van 60m2. Wat zat daarin, of van waar komt deze informatie? Toevallig wc-papier!?

  • Carin Desmet

    Overal duik de wc papier op Hahaha... voor de corona waren het drugs en nu is wc papier

Lees meer