Belga

Antwerpse ring richting Nederland opnieuw vrij na ongeval

De Antwerpse ring richting Breda is opnieuw vrijgemaakt ter hoogte van Berchem na een ongeval vanochtend. Er staat wel nog een file, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Wie van de E34 of de E17 de ring oprijdt, is drie kwartier onderweg tot in Berchem. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt.

Oorzaak van de verkeersellende is een ernstig ongeval met twee wagens rond 05.45 uur, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het verkeerscentrum. “Een auto was in panne gevallen, en een tweede auto is op die eerste auto ingereden. Er zijn gewonden gevallen en er lagen ook veel brokstukken op de weg”, aldus Bruyninckx. 

In eerste instantie was er daardoor maar één rijstrook vrij, waardoor de file ondanks het vroege uur snel aangroeide. Rond 06.15 uur waren alle rijstroken weer vrij, maar er staat nog steeds een file.

Wie van de E17 komt staat al in de file voor de Kennedytunnel, wie van de E34 komt moet aanschuiven vanaf Sint-Anna Linkeroever. Het is telkens drie kwartier rijden tot in Berchem. De Liefkenshoektunnel blijft tot nader order tolvrij, aldus Bruyninckx nog.

Ook elders op de Antwerpse ring verloopt de ochtendspits moeizaam. Zo is het aanschuiven vanaf Sint-Anna Linkeroever tot de Kennedytunnel en staat er file ter hoogte van Merksem.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Tegenwoordig toch veel blinde en vooral heel onbekwame chauffeurs! Er mag niets trager rijden , stilstaan of stilvallen want ze rijden er bonk op.

  • Erwin De Meyer

    Ik neem deze te vermijden ringweg elke dag naar het werk. Vreemd dat daar niet meer aanrijdingen gebeuren. Er rijden veel halve zolen rond en niet alleen daar.

Lees meer