Antwerpse Studentenharmonie
Antwerpse Studentenharmonie Antwerpse Studentenharmonie

Antwerpse Studentenharmonie bekroont 7-jarig bestaan met Lenteconcert

De Antwerpse Studentenharmonie houdt op maandag 20 mei haar Lenteconcert. Het hoogtepunt van het jaar voor de groep blazers en slagwerkers die dit jaar hun zevende verjaardag vieren. De harmonie brengt een gevarieerd programma met Engelse folkmuziek, Kool & The Gang en Disney.

Noem ze geen studentenclub, die Antwerpse Studentenharmonie. Geen cantussen, geen dopen en ook geen schachten die verkocht worden. En toch heeft de Studentenharmonie er iets van weg. Een groep vrienden die wekelijks samenkomt en veel plezier heeft. “Die liefde voor muziek bindt ons”, vertelt voorzitter Kimberly. De Antwerpse Studentenharmonie bestaat uit vijftig muzikanten uit alle hogescholen en de universiteit van Antwerpen. “

Naast de wekelijkse repetities worden tal van initiatieven op poten gezet in alle soorten en maten. Fans van ‘De Mol’ of ‘Temptation Island’ kijken nooit meer alleen. Samen koken, spelletjesavonden, een barbecue in de zomer, of de chocoladebar in de winter, er is altijd wel iemand met goede ideeën.

Hoogtepunt

Op dit moment bereiden de studenten zich voor op hun jaarlijks Lenteconcert. Die concerten zijn toch altijd een hoogtepunt waar de studenten naartoe werken. “We steken er enorm veel energie in. De euforie na het concert, wanneer het publiek is gegroet en de bloemen in ontvangst zijn genomen, vinden we altijd wel onze weg naar de Antwerpse binnenstad, waar de ontlading volgt”, lacht Kimberly.

Iedereen die zelf een instrument bespeelt is trouwens altijd welkom om zich aan te sluiten bij een repetitie. Vooral blaasinstrumenten zijn meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de harmonie via info@antwerpsestudentenharmonie.be. Wie graag het lenteconcert bijwoont, kan via datzelfde e-mailadres tickets reserveren. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer