Geen speech voor de nummers 1 en 2 van sp.a, maar een gulle lach kon er op de Dag van de Arbeid wel vanaf.
Foto Benoit De Freine Geen speech voor de nummers 1 en 2 van sp.a, maar een gulle lach kon er op de Dag van de Arbeid wel vanaf.

Beels en Meeuws speechen niet op 1 mei

Op het Antwerpse Zuid zijn dinsdag honderden socialisten samengekomen om het Feest van de Arbeid te vieren. Afgelopen week werden wenkbrauwen gefronst omdat gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a) zou speechen en niet een van de twee lokale sp.a-kopstukken. Spijkers op laag water, vinden Jinnih Beels en Tom Meeuws.

Verhaert focust op nationale thema's. "Wat we nodig hebben zijn maatregelen om gelijk loon voor gelijk werk te krijgen, en besturen die voor de helft uit vrouwen bestaan." Op het einde komt ook de stad aan bod, met een uithaal naar N-VA. "Jullie zijn niet mans genoeg voor onze ideeën, dus jullie tackelen onze mensen."


Bij de Antwerpse partijtoppers niets dan lof voor de speech van Verhaert. Vorig jaar mocht Tom Meeuws het podium op, dus deze keer is het de beurt aan de provincie, valt te horen bij Yasmine Kherbache. "Tom was dit jaar ook geen kandidaat voor de toespraak", zegt Kathleen Van Brempt.


Dat Jinnih Beels afviel omdat ze als onafhankelijke op de lijst staat, wil niemand gezegd hebben. "De pers moet stoppen met zich blind te staren op mijn onafhankelijkheid", vindt Beels.


Samen met Meeuws en Verhaert draagt Beels de socialistische vlag met de glimlach richting Grote Markt. "Er zijn vele kopstukken in deze partij, laat ons nu genieten van de zon en de toespraak van Inga", besluit Meeuws. (BJS)

Lees meer