Maandag werd ook al ruim 800 kg cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept door de nederlandse douane.
anp Maandag werd ook al ruim 800 kg cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept door de nederlandse douane.

Bende met 700 kg cocaïne loopt tegen de lamp

Bij een tussenkomst van de federale gerechtelijke politie (FGP) zijn maandag vier verdachten gearresteerd terwijl zij een lading cocaïne uit een container met bananen probeerden te halen. De arrestatie gebeurde in een loods in de Tweemontstraat in Deurne. 

Volgens onze informatie zijn vier verdachten opgepakt van wie drie Albanezen en een Nederlandse truckchauffeur. De politie was getipt over het transport met bananen en had een observatie georganiseerd. De Nederlandse trucker werd gevolgd toen hij vanuit de haven met zijn lading naar een loods in de Tweemontstraat in Deurne reed. 

Daar deed de politie een inval en stootte zo op de lading van  700 kg cocaïne. Er werden maandag minstens vier  opgepakt en dinsdagmiddag voor de onderzoeksrechter geleid.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “ Het gaat om drie Albanezen van 30 en 31 jaar en een Nederlander van 63 jaar. Zij zijn dinsdag door de onderzoeksrechter voorlopig in de gevangenis opgesloten.”

Ananas

Maandag werd door de Nederlandse douane in Rotterdam  al een container met  een partij van 865 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container geladen met ananassen. De container was afkomstig uit Costa Rica en bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. Het bedrijf heeft niets te maken met de smokkel.

Lees meer