Het spoorverkeer werd gistermiddag niet stilgelegd. De politie controleerde wel drie internationale treinen.
Photo News Het spoorverkeer werd gistermiddag niet stilgelegd. De politie controleerde wel drie internationale treinen.

Verdachte van valse bommelding in Centraal Station vrijgelaten

Een 23-jarige Antwerpenaar is maandagavond gearresteerd op verdenking van een valse bommelding in het Centraal Station. De man had gewaarschuwd dat er bommen zouden ontploffen als “onze broeders uit Syrië” niet zouden worden teruggehaald. De man ontkent echter achter de bommelding te zitten en werd vrijgelaten. Drie agenten van de lokale politie raakten zwaargewond toen ze op weg naar het Centraal Station door een vuilniskar werden aangereden.

De verdachte had zijn bommelding om 11u30 via Snapchat verspreid. Er was sprake dat er verschillende bommen zouden ontploffen op de spoorlijn Antwerpen-Nederland. Volgens de bommelder wilde hij toeslaan omdat België weigert Syriëstrijders en hun families uit het oorlogsgebied terug te halen. “Haal onze broeders terug uit Syrië, anders zijn de gevolgen voor jullie.”

De lokale politie Antwerpen stuurde ploegen uit voor controles in het Centraal Station. Eén van die ploegen botste onderweg op de Noordersingel op een vuilniswagen. Drie inspecteurs raakten daarbij gewond. De politiewagen reed prioritair, met zwaailicht en sirene aan. 

Maandagavond werd dan een verdachte voor de valse bommelding opgepakt. De 23-jarige Antwerpenaar is geen onbekende voor de politie. Hij werd eerder veroordeeld voor brandstichting en geweld tegen de politie. Hij kreeg enkele jaren geleden een straf met uitstel toen hij op Twitter ermee dreigde de politietoren aan de Oudaan op te blazen. 

Advocate Issabel De Fré: “Mijn cliënt ontkent dat hij de bommelding over het Centraal Station heeft verspreid. Hij is druk bezig op sociale media en had de boodschap over de bommelding  wel zien passeren. Maar hij ontkent ten stelligste dat hij ze heeft verstuurd. De onderzoeksrechter heeft blijkbaar ook twijfels over zijn betrokkenheid bij de feiten en heeft onze cliënt vrijgelaten.  Hij moet zich wel ter beschikking houden voor het verdere onderzoek.” 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maurice snelders

    hij doet gewoon verder en justitie slaapt verder.

  • Charlotte De greef

    Natuurlijk ontkent hij dat. Ze kunnen toch echter zien dat het bericht van zijn computer komt. In België wordt je zwaarder gestraft als je te lang op de middenstrook rijdt....

Lees meer