3 De tesla wordt ondergedompeld in een container vol water.
Marc De Roeck. De tesla wordt ondergedompeld in een container vol water.

Brandende Tesla moet nachtje in bad om vlammen te doven

De Antwerpse brandweer heeft vannacht een opmerkelijke blustechniek moeten toepassen. Een brandende Tesla werd in een container met water gedompeld zodat het vuur gedoofd kon worden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bestuurder had de Tesla geparkeerd aan een zogenaamde supercharger, een snel laadstation, aan het Novotel op Luithagen-Haven. Toen hij even later terugkwam, stonden zijn Tesla en de supercharger in lichterlaaie. Mogelijk was er voor het opladen al een technisch probleem. De brand werd even later door de brandweer geblust door de auto onder te dompelen in een container met water. Om er zeker van te zijn dat het vuur niet opnieuw opflakkerde, bleef de Tesla, of wat daarvan overbleef, de rest van de nacht in het water staan.

3 De Tesla blijft de hele nacht in bad liggen om er zeker van te zijn dat het vuur niet opnieuw opflakkert.
Marc De Roeck De Tesla blijft de hele nacht in bad liggen om er zeker van te zijn dat het vuur niet opnieuw opflakkert.
3 De supercharger smolt door de hitte.
Marc De Roeck De supercharger smolt door de hitte.

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vaelen

    Leuke toekomst he, die elektrische auto's. Je betaalt je eerst blauw en dan schiet dat ding in de fik. En wat gaat Tesla doen ermee? Een nieuwe geven aan die man?

  • Hendrik Patyn

    Mr Temmers, begrijpend lezen, dat bedoel ik nu er zijn geen oude Tesla's en ze schieten nu al in brand, bij wagens op fossiele brandstoffen is de oorzaak dikwijls ouderdom en slecht onderhoud. Wat grappig is, Tesla fanaten dachten dat dit probleem kon worden opgelost door een update, niet dus, zoals ik toen ook had vermeld. Dit zal waarschijnlijk ook effect hebben op de 2dehands Tesla's, je koopt vandaag een dure 2dehands Tesla en morgen heb je misschien nog een hoopje as...

Lees meer