2 Boiler Room op de eerste editie van Ampere Open Air.
Fabian Battistella Boiler Room op de eerste editie van Ampere Open Air.

Britse streamingsdienst Boiler Room grote troef op eerste editie Ampere Open Air

De nacht na Fire is Gold Festival werd de Antwerpse Middenvijver snel omgetoverd tot de allereerste editie van Ampere Open Air. Mét een extra podium: Boiler Room. Het internationaal gerenommeerd streamingsplatform cureert het vijfde podium van het festival en zendt alles live uit.

Ergens tussen de bomen op Ampere Open Air verschuilt Boiler Room zich. De Belgische passages van de immens populaire Britse streamingsdienst zijn op één hand te tellen. “We probeerden Boiler Room al langer naar Ampere te krijgen maar omwille van bepaalde sponsorovereenkomsten is dat nooit gelukt”, zegt Joachim Marynen van Ampere Open Air. “Met de eerste editie van ons festival, was de tijd rijp om het nog eens te proberen. Met succes.”

Het podium wordt volledig gecureerd door Boiler Room zelf. “Maar wij hebben wel enkele suggesties gedaan”, benadrukt Joachim. “We hebben niet alles erdoor gekregen maar we zijn enorm blij dat lokale artiesten zoals Hiele, Lola Haro en Borokov Borokov de line-up gehaald hebben. Met Ampere zetten we hard in om Antwerpen op de internationale kaart te krijgen. Erg knap dat Boiler Room het potentieel van die artiesten inziet. We zijn trots dat we onze Antwerpse artiesten een internationaal platform kunnen aanbieden.”

Ampere Open Air en Boiler Room zijn nu ook vaste partners, net zoals het populaire Amsterdamse festival Dekmantel dat is. “Zeker voor de komende vijf jaar, we hebben grootste plannen met Ampere en Antwerpen.”

2 Het Boiler Room podium op de eerste editie van Ampere Open Air.
Sander Bral Het Boiler Room podium op de eerste editie van Ampere Open Air.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer